Centrum Jeugd en Gezin

Het CJG Land van Cuijk op school wat betekent dit?

Mijn naam is Inge van Luijn en ik ben werkzaam als jeugdconsulent bij het Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk (CJG) en betrokken sinds december 2022 bij SBO Palet.  

Het CJG is een afdeling binnen de gemeente Land van Cuijk. Dat komt omdat de Jeugdwet bepaalt dat de gemeente verantwoordelijk is voor het beschikbaar stellen van alle vormen van jeugdhulp. De uitvoering van deze wet is in de gemeente Land van Cuijk ondergebracht bij het CJG. Wij bieden zelf ondersteuning en jeugdhulp en verwijzen indien nodig naar gespecialiseerde jeugdhulp.

Als jeugdconsulent ben ik vanuit het CJG verbonden aan SBO Palet. Ik werk hier samen met Mariska, de Intern Begeleider en de leerkrachten. U kunt als ouder/verzorger bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien.
Dit wil zeggen dat u mij advies of hulp kunt vragen bij kleine en grotere vragen zoals: hoe stel ik grenzen aan mijn kind of hoe zorg ik ervoor dat mijn kind naar mij luistert of wat kan ik doen wanneer mijn kind erg boos is?

Als uw hulpvraag wat groter is, ga ik met u in gesprek en stellen we waar nodig een plan van aanpak op. Deze hulp kan ik in sommige gevallen zelf bieden, mocht de hulpvraag wat complexer zijn dan zorg ik voor een verwijzing naar een specialist.  

Op dinsdag en donderdag ben ik fysiek aanwezig op school van 12.00 uur tot 15.00 uur. Maar ook op andere dagen kunt u mij bereiken via telefoonnummer 06-43606713 of per e-mail inge.vanluijn@landvancuijk.nl .

Loop gerust eens bij me binnen om nader kennis te maken, voor een kop koffie of een vraag.

Voor meer informatie over het CJG bezoek onze website www.cjglandvancuijk.nl of
bel 0485-85 33 33.

 In dit document leest u meer over de samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin.